malowane wykresow
xonia: narysuj funkję f−− f(x)=|x| a nastepnie: g(x)f(x−2), h(x)=f(x−2)−1, k(x)= −(f(x−2)−1)
Podaj wzory funkcji g,h,k
2 kwi 13:10
Jerzy:
może napisz to prządnie
2 kwi 13:11
xonia: jak mam to zapisac? tak to mam napisane
2 kwi 13:14
Jerzy:
masz napisane: g(x)f(x−2) ?
2 kwi 13:17
xonia: g(x)=f(x−2)
2 kwi 13:18
Jerzy:
to co piep..... ?
2 kwi 13:20
xonia: dobrze, przepraszam, jeden błąd..
2 kwi 13:21
Jerzy:
f(x) = IxI
g(x) = Ix−2I
h(x) = Ix−2I − 1
k(x) = −[ Ix−2I − 1 ]
2 kwi 13:25