Narysuj wykres funkcji
bmbm: Narysuj wykres funkcji y = | f( 12x) −1 | wiedząc że f(x)=√x
2 kwi 12:31
Kacper:

Trochę program oszukuje
2 kwi 12:33
Jerzy:
Zacznij od dziedziny
2 kwi 12:36
bmbm: czyli jaka dziedzina ?
2 kwi 12:37
Jerzy:
nie potrafisz określić dziedziny funkcji: f(x) = √x ?
2 kwi 12:38
bmbm: a no fakt. o czym innym pomyślałem
2 kwi 12:39
bmbm: czyli dziedzina x ≥0 ?
2 kwi 12:41
bmbm: czyli (−∞, 0> ?
2 kwi 12:41
bmbm: tfu. od 0 do + ∞
2 kwi 12:42
Jerzy:
| | 1 | |
teraz masz funkcję: y = √ |
| x − 1 i rysujesz ( dla x ≥ 0 ) |
| | 2 | |
przesuwasz o 1 w dół i odbijasz do co pod osią OX nad oś
2 kwi 13:05
bmbm: okej. dziękuję
2 kwi 13:13