matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozloz
zuza:
Rozloz na czynniki wyrazenie x do potegi 4 −64
2 kwi 11:55
Jerzy:
= (x
2
− 8)*(x
2
+ 8) = (x+2
√
2
)(x−2
√
2
)(x
2
+8)
2 kwi 11:57
olekturbo:
x
4
−64 = (x
2
−8)(x
2
+8)(x−2p{2])(x+2
√
2
)(x
2
+8)
2 kwi 11:57