Najwieksza liczba calkowita nienależącą do zbioru wartosci funkcji h(x)=(x-7)^2-
Pawcio: Debeściaki prosze o pomoc

Najwieksza liczba calkowita nienależącą do zbioru wartosci funkcji h(x)=(x−7)
2−8 jest:
a)−9
b)−8
c)−7
d)−6
1 sty 21:13
Pawcio: umie ktoś?
1 sty 22:06
Anna: Z postaci kanonicznej funkcji h(x) wynika, że zbiór wartości Y = <−8, ∞).
Zatem odpowiedzią na pytanie jest a).
1 sty 22:15
Pawcio: a jaki jest wzor na postac kanoniczna?

ale jestem cienki z matmy....

bo chce umiec udokumentowac ten wynik
2 sty 09:50
2 sty 10:18
Pawcio: dzieki
2 sty 10:46