matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
niki:
f(x)=−3kwadrat+2x+1
2 kwi 08:32
gielczunator:
i co z nią?
2 kwi 11:41
gielczunator:
Pierwiastki: Δ = 2
2
− (−4 * 3) = 4 + 12 = 16
√
Δ
= 4
−2 + 4
x
1
=
= −
1
3
−6
−2 − 4
x
2
=
= 1
−6
Wierzchołek (p) w połowie między pierwiastkami =
1
3
o wartości
4
3
2 kwi 11:50