matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
niki:
wyznacz wzór ogólny ciągu geometrycznego a trzy=9 a cztery=6
2 kwi 01:59
kochanus_niepospolitus:
a
4
= q −> q = ....
a
3
a
3
= a
1
*q
2
−> a
1
= .... a
n
= a
1
*q
n−1
= ....
2 kwi 02:20