matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
niki:
2xkwadrat+3x−2≤ 0 proszę rozwiaż
2 kwi 01:44
Benny:
2x
2
+3x−2≤0 Δ=9+16=25
√
Δ
=5
−3−5
x
1
=
=−2
4
−3+5
1
x
2
=
=
4
2
1
x∊<−2;
>
2
2 kwi 01:49