matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
niki:
Wyznacz wartość m, dla której proste 3x−y=0 i y=m+1/3x+2 są prostopadłe proszę o całe rozwiazanie
2 kwi 01:42
kochanus_niepospolitus:
warunek na prostopadłość: a*a' = −1
m+1
więc: 3*
= −1 −> m = ...
3
2 kwi 02:27