matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne
laik_matematyczny:
oblicz dlugosc promienia na okregu opisanego na trojkacie ABC e=3
√
2
1 kwi 18:18
olekturbo:
e
= 2R
sin60
1 kwi 18:18
laik_matematyczny:
2
√
6
mozliwe ze wyszlo r =
3
1 kwi 18:32
laik_matematyczny:
?
1 kwi 18:42
laik_matematyczny:
?
1 kwi 21:05
Janek191:
3
√
2
= 2 R
√
3
2
2
3
√
2
*
= 2 R / : 2
√
3
3
√
2
= R
√
3
3
√
2
*
√
3
R =
=
√
6
√
3
*
√
3
1 kwi 21:32
laik_matematyczny:
dziekuje
1 kwi 22:57