Poprawa trygonometrii
Slaba z matmy: Sprawdz czy wyrazenie 1−cos alfasin alfa * 1+cos alfacos alfa=tg alfa jest
tozszamoscia trygonometryczna.
Wytlumaczyl by mi ktos jak to sie sprawdza?
1 kwi 17:28
Janek191:
Zapisz ułamki używając litery U
1 kwi 17:29
Slaba z matmy: | 1−cos alfa | | 1+cos alfa | |
| * |
| =tg alfa |
| sin alfa | | cos alfa | |
1 kwi 17:36
olekturbo: | 1−cos2a | | sin2a | | sina | |
| = |
| = |
| = tga |
| sinacosa | | sinacosa | | cosa | |
1 kwi 17:39
Janek191:
| | ( 1 − cos α)*(1 + cos α) | | 1 − cos2 α | |
L = |
| = |
| = |
| | sin α* cos α | | sin α*cos α | |
| | sin2 α | | sin α | |
= |
| = |
| = tg α = P |
| | sin α* cos α | | cos α | |
1 kwi 17:39