Rozwiąż
Kefgab: 1. (x+1)(x2+2)(x3+3)(x4+4)(x5+5)=0
2. 7x2 − 7x + 7 = x3(x+7)/x+1
3. (x−3)(3x−2) = (x+3)(2−3x)
4. x(x+4) < 1
5. (1−x)(2x−3x2)≤3x3−9x2−10x−9
6. 2x2−7x+3=0
1 kwi 15:00
Jack:
1. przyrownujesz kazdy nawias do zera...
(x+1) = 0 −>>>x = − 1
x2+2 = 0 <−−−x2 = −2 <−− sprzeczne
x3+3 = 0 <−−− x3 = −3 <−−−x = 3√−3
x4+4 = 0 <−−−>>> x4 = − 4 <−−sprzeczne
x5 + 5 = 0 <−−−>> x5 = − 5 −>> x = 5√−5
czyli wynikami sa :
x = 5√−5
3√−3
x = − 1
1 kwi 15:42
Janek191:
3.
( x −3)*(3 x − 2) = ( x +3)( 2 − 3 x)
( x −3)*(3 x − 2) = − ( x + 3)*( 3 x − 2)
( 3 x − 2)*( x −3) + ( 3 x − 2)*( x + 3) = 0
( 3 x −2)*( x − 3 + x + 3) = 0
( 3 x − 2)*2x = 0
x = 0 lub 3 x = 2
================
1 kwi 17:08