test
laik_matematyczny: ktora z podanych prostych tworzy z osia odcietych kat 30°?
a) y=
√3x +
√3
b)
√3x−3y−1=0
c)3x+
√3y+1=0
d)
√3x+
√3y+3=0
jesli ktos zna odpowiedz to prosze jak moze niech napisze jak do tego doszedl
1 kwi 14:42
Jerzy:
Ta, której współczynnik kierunkowy jest równy tg30o
1 kwi 14:43
laik_matematyczny: nigdzie nie ma
1 kwi 14:52
laik_matematyczny: bo tg 30° to przeciez √3przez 3
1 kwi 14:55
Jerzy:
Przekształć odp b)
1 kwi 14:57
dero2005:
b)
1 kwi 14:58
laik_matematyczny: dzieki
1 kwi 15:01