Calki oznaczone
Laura: Funkcja f(x) tworzy z osia x obszary M1, M2 i M3.
Jezeli wiemy, ze Pole M1 miedzy punktami przeciecia a i b jest rowne 3, a:
c
∫ f(x) dx = −1,5
a
i
d
∫ f(x) dx = −6
a
Oblicz calke
c
∫ f(x) dx
b
1 kwi 10:11
piotr1973: −4,5
1 kwi 11:25
Jerzy:
Druga całka niepotrzebna do niczego
1 kwi 11:27
piotr1973: potrzebna do zmylenia przeciwnika
1 kwi 11:28
Jerzy:
Racja...1 kwietnia
1 kwi 11:30
Laura: Przeciez pole nie moze wyjsc ujemne... A calka roznicy dwoch funkcji to przeciez pole...
2 kwi 13:05
Laura: a skad sie Wam minus wzial
F(a)+3− (−1,5+F(a))=4,5 jak dla mnie...
6 kwi 12:16
wredulus_pospolitus:
[a,c] masz −1.5
[a,b] masz +3
no to [b,c] musi być −4.5
aby zachodziła równość: −1.5 = 3 − 4.5
6 kwi 12:22