krótkie działanie
Jaehyo: Witam, mam problem z dość wydawało by się prostym działaniem, otóż na forum ktoś udzielił odp.
na zadanie i rozwiązał działanie:
x2 = 144+14425
x2 = 26*14425
x = 12√255
i moje pytanie, skąd się w drugim równaniu wzięło 26?
31 mar 23:20
Jerzy:
Po sprowadzeniu do wspólnego mianownika
31 mar 23:22
Jaehyo: właśnie po sprowadzeniu wychodzi zupełnie inny wynik ;−;
31 mar 23:24
Jerzy:
25*144 + 144 = 26*144
31 mar 23:26
Jerzy:
Trzecia linijka jest błędna
31 mar 23:27
Jaehyo: ehh ;−; w każdym razie dziękuje
31 mar 23:32