Proszę o rozwiązanie
Anonim97: Oblicz korzystając z własności funkcji trygonometrycznej i wzorów redukcyjnych
| | cos (−330')tg120' | |
A) |
| |
| | sin(−225') | |
| | 5 | | 1 | |
B) ctg(1 |
| π) +2cos(1 |
| π) |
| | 6 | | 6 | |
31 mar 19:19
kochanus_niepospolitus:
np. tak:
−330 = −360 + 30
120 = 90 + 30
−225 = −180 − 45
| | 5 | | 11 | | π | |
1 |
| π = |
| π = 2π − |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | |
Widzę, że się długo kombinowałeś nad tym zadaniem nim go tutaj dodałeś
31 mar 19:22
Linx: Dziękuję, a czy mógłbyś mi pomoc z moim poprzednim zadaniem, bo naprawdę nwm jak mam je zrobić
31 mar 19:27