matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie zadania
John:
Pod jakim kątem nachylona jest do osi x prosta przechodząca przez punkty (0,1) i (3,1+
√
3
)?
31 mar 18:56
5-latek :
https://matematykaszkolna.pl/forum/321359.html
31 mar 18:58
Mila:
√
3
k: y=ax+1 i 1+
√
3
=3a+1⇔3a=
√
3
⇔a=
3
√
3
k: y=
*x +1
3
√
3
π
a=tgα=
⇔α=
3
6
31 mar 19:03