Proszę o rozwiązanie i wyjaśnienie zadania.
Anonim97: Dwa boki trójkąta mają długość 6 i 3 √2, a pole tego trójkąta wynosi 9. Jaką miarę może mieć
kąt zawarty miedzy tymi bokami?
31 mar 18:47
kochanus_niepospolitus:
skorzystaj z ODPOWIEDNIEGO wzoru na pole trójkąta (do którego potrzebna dwóch boków oraz sinusa
kąta pomiędzy tymi bokami).
31 mar 18:48
Make: A mógłbyś podać mi ten wzór?
31 mar 18:51
Anonim97: Mógłbyś zrobić to zadanie, bo mi to niezbyt wyvhodzi
31 mar 18:53
31 mar 18:53
31 mar 18:54
Anonim97: Dzięki
31 mar 18:58
Anonim97: Jednak w dalszym ciagu nie wiem jaką miarę powinna być zawarta miedzy bokami
31 mar 19:01
kochanus_niepospolitus:
mając pole i obie długości boków ... jesteś w stanie policzyć ile winien wynosić sinα
| | 18 | | 1 | | √2 | |
sinα = |
| = |
| = |
| |
| | 18√2 | | √2 | | 2 | |
| | √2 | |
sinus jakiego kąta przyjmuje wartość |
|  pamiętaj, że kąt jest z przedziału (0 ; 180) |
| | 2 | |
31 mar 19:29
Anonim97: 45' dziękuję
31 mar 19:35
kochanus_niepospolitus:
bądź

31 mar 19:37
kochanus_niepospolitus:
jaki jeszcze kąt może być
31 mar 19:37
Lori: | | √2 | |
Dla sin |
| jeszcze 135' |
| | 2 | |
31 mar 21:32