matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać równanie
Kuba:
3x
3
−12x
2
−9x+54=0
31 mar 18:41
5-latek :
x
3
−4x
2
−3x+18=0 W(1)≠0 W(−1)≠0 W(2)= 8−16−6+18= −14≠0 W(−2)= −8−16+6+18=0 wiec (x
3
−4x
2
−3x+18):(x+2) dalej Ty
31 mar 18:49
Kuba:
Super dziękuje
31 mar 19:27