wykres funkcji
Paula: Do wykresu funkcji f(x)=ax nalezy punkt A(3log32,8)
a) Wyznacz wspolczynnik a i naszkicuj wykres funkcji f.
b) Zapisz wzor funkcji g(x)=|4 − f(x + 1)| i naszkicuj jej wykres. Dla jakich wartosc parametru
m rownanie g(x)=m ma pierwiastek ujemny?
31 mar 16:40
Paula: z a sobie poradziłam, ale nie wiem jak zrobić b
31 mar 16:41
olekturbo: dobrze przepisane?
31 mar 16:43
Paula: f(X)=ax a 3 jest podstawą logarytmu
31 mar 16:45
olekturbo: a = 3?
31 mar 16:55
Paula: tak
31 mar 17:02
olekturbo: y = 3x
g(x) = |4−3x+1|
Narysuj wykres
−3x i przesuń o wektor [−1,4] i odbij go
31 mar 17:04
Paula: Dzięki

no właśnie tak w sumie myślałam że x+1 będzie w potędze ale nie byłam pewna
31 mar 17:05