Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla ktorych
Ewelonka: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla ktorych równanie
mx2 +4 * I x I +m−3 =0 ma dwa różne rozwiązania.
31 mar 15:59
Jerzy:
t = |x|
mt2 + 4t + m − 3 = 0 .... i teraz analizuj
31 mar 16:02
Jerzy:
Musi mieć jedno dodatnie,albo dwa róźnych znaków
31 mar 16:05
Ewelonka: m= (−1,0)+(0,4) ? ... czegoś mi brakuje ...czegoś nie uwzględniłam
31 mar 16:31
Ewelonka: Wzory viete'a ?
31 mar 16:37
Ewelonka: m może być równe 0 ?
31 mar 16:56
olekturbo: dla m = 0
4|x| −3 = 0
31 mar 17:00
Ewelonka: Czyli będą dwa rozwiązania ... czego jeszcze nie uwzglednilam ?
31 mar 17:04
Ewelonka: Zerknie ktoś ...
31 mar 18:55