matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
aro400:
Dlaczego nie mogę obliczyć tej granicy (gdzie n dąży do +
∞
) w ten sposób:
4
√
n
2
+4n
−n =
√
n
2
(1 +
) − n = n
√
1
− n = n(1−1) = 0
n
31 mar 15:46
aro400:
ok, wielkie dzięki. Czyli trzeba pozamieniać
31 mar 15:53