Jaką liczbę należy wstawić w miejsce x
re:

Jaką liczbę należy wstawić w miejsce x?
31 mar 09:59
jc: Dowolną, ale ja bym wstawił 19.
31 mar 10:01
re: Dlaczego 19 ?
31 mar 10:05
wredulus_pospolitus:
bo z treści zadania kompletnie nic nie wynika
równie dobrze może być 3.135653674826782 jak i te 19
nie wiemy o co chodzi w zadaniu

Treść zadania

DOKŁADNĄ TREŚĆ ZADANIA napisz
31 mar 10:09
re: Taka jest treść. Chodzi o to, że ma zachodzić pewna zależność... To są zadania na logiczne
myślenie
31 mar 10:13
wredulus_pospolitus:
an+2 = an+1 + 2*an
np.
−1 = 3 + 2*(−2)
5 = −1 + 2*3
3 = 5 + 2*(−1)
więc:
x = ...
31 mar 10:17
Doruch Ania:

5
2
31 mar 10:20