matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ostrosłup Czworokątny
skrzyp3x:
Podstawą ostrosłupa jest kwadrat o boku 3 cm, tangens kata nachylenia sciany bocznej do podstawy wynosi 24. Oblicz objętość bryły.
31 mar 00:12
dero2005:
a = 3
h
= tgα = 24
a
2
h = 36
a
2
h
V =
=
3
31 mar 07:49