matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Cersei:
n
Suma n początkowych wyrazów ciągu a
n
określona jest wzorem S
n
=
. Wykaż, że
n+1)
1
a
n
=
n(n+1)
30 mar 21:58
5-latek :
a
n
= S
n
−S
n−1
30 mar 22:01
Cersei:
ah racja dziękuję
30 mar 22:10