matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba -> y to 120% liczby ->x . Wynika stąd, że
ania1:
Liczba −> y to 120% liczby −>x . Wynika stąd, że: a] y=x+0,2 b] y=x+0,2x c] x=y−0,2 d] x=y−0,2y
1 sty 19:49
max:
y=120%*x = 1,2 x= to y= 1,2x odp b) bo x +0,2 x= 1,2 x
1 sty 19:59