Przygotowanie do matury
mat: http://www.zadania.info/74854
Rozwiazywal moze ktos i chcialby podzielic sie rozwiazaniami. Tez zrobilem tylko chcialbym sie
sprawdzic czy odpowiedzi mam dobre.
Jak ktos ma jakies zadanko to prosze pisac
30 mar 20:05
mat: Nikt nie przygotowuje się do matury z tego zadania info
30 mar 20:32
5-latek : To wykup abonament i sciagnij rozwiązania .
jaki problem ?
30 mar 20:35
mat: Może jednak ktoś coś rozwiąże z tego arkusza

?
30 mar 20:36
mat: @5−latek,
Ale po co płacić, może na tej stronie jest więcej maturzystów i można po prostu wymienić się
odpowiedziami i przy okazji sprawdzić czy dobrze się policzyło

Chyba nie jest to jakiś głupi pomysł
30 mar 20:38
5-latek : Nie masz kasy na wykupienie ?
30 mar 20:38
Jack: ja tez za bogaty nie jestem
30 mar 20:39
5-latek :
30 mar 20:40
olekturbo: 1) C
30 mar 20:41
mat: Płacić 4zł, za zadania które się rozwiązało no nie. Jak jest możliwoś sobie sprawdzić z innymi
tu to ok super, jak nie trudno.
Tam za 20 zł mam na miesiąc dostęp do odpowiedzi, a za 2 dychy to można już kupić sobie jakąs
fajną ksiażkę do matmy na całe życie.
30 mar 20:45
ojojoj : olekturbo mój mistrzu <3
30 mar 20:46
ojojoj : mat to kup sobie i ją przerabiaj i nie zawracaj nikomu głowy
30 mar 20:47
olekturbo: Dany jest wielomian W (x) = x3 + ax2 + bx − 1 , gdzie a i b są liczbami całkowitymi. Zatem
A) Jeżeli równanie W (x) = 0 ma pierwiastek wymierny, to a + b = 0 .
B) Jeżeli równanie W (x) = 0 ma ujemny pierwiastek całkowity, to a = b+ 2 .
C) Równanie W (x) = 0 może nie mieć rozwiązań.
D) Równanie W (x) = 0 musi mieć co najmniej 2 różne pierwiastki.
Mi tu nic nie pasuje.
30 mar 20:48
olekturbo: Ale odp. B
30 mar 20:49
olekturbo: 3. A
30 mar 20:51
Eta:
1/ C) , 2/ B) , 3/ A , 4/A ,5/B
6/ g= −
∞
7/ dowód ( było rozwiązanie na forum .... poszukaj
8/ 9/ było na forum .......
10/ y=2x−5 i y=−10x−17 9 też było........
11/ było......
| | 7√97 | |
12/ |AD|= |
| ........ też było |
| | 5 | |
13/A(2,−1) , B(−10,15)
| | 302 | |
14/ |
| ..... też było |
| | 671 | |
15/ m∊(−1,2) ......
| | 5 | | 125 | |
16/ r=U{5√2}2}, H= |
| , V= |
| π ............. teżbyło |
| | 2 | | 4 | |
Naucz się korzystać z forum ............. ( a może masz
lenia ?
30 mar 20:55
Mila:
Nie słuchaj mat takich wpisów.
Może wpisz wątpliwości, to pomożemy.
Całych zadań z maturek Info tu nie możemy rozwiązywać.
30 mar 20:55
Mila:
O,
Eta pomogła.
Pozdrowienia .
30 mar 20:56
mat: Dziękuję bardzo.
Następnym razem dokładniej poszukam od razu w sobotę jak jest publikowana.
Mam jednak pytanie do odpowiedzi czy w zadaniu 16 nie powinny być rozpatrzone 2 przypadki bo ja
mam oprócz podanego wyniku jeszcze 4
√20π

?
30 mar 21:01
Mila:
Olek, jeżeli to równanie ( 20:48) ma całkowity ujemny pierwiastek to jest nim liczba
(−1).
Chyba wiesz dlaczego.
30 mar 21:05
Eta:
16/ wybierasz tę odpowiedź dla której V jest max.
30 mar 21:05
Eta:
Hej
Mila
30 mar 21:06
mat: Aha dziękuję, myślałem że to są odrębne przypadki. Na przyszłość będę pamiętał
30 mar 21:07
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Pierwszy raz się z Toba nie zgodze .
Wszystko chcą mieć za free .
Poza tym gościu sciemnia i to bardzo
Placic 4zl za zadania które się rozwiazalo ( gdzie te rozwiązania ? Pokazal chociaż jedno ?
On chce dopiero dostać te rozwiązania .
Niektórym maturzystom nie szkoda dac 14zl za paczke papierosow a jak ma dac 4zl za abonanent
to wielko krzyk bo musza placic .
Ale może się czepiam ?
30 mar 21:07
5-latek : Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
30 mar 21:09
mat: bezpodstawnie oskarżasz, nie chciałeś nie musiałeś nic przecież pisać. Zapytać się wolno.
Papierosów nie palę. I z drugiej strony jaki sens ma według Ciebie ta strona jakby każdy tak
mówił jak ty to za 4 dychy miałby korki i ktoś by te zadania za nich wszystkich rozwiązywał.
Dziękuję wszystkim którzy mi pomogli. Następny razem wedle sugestii zamieszczę swoje odpowiedzi
z prośbą o sprawdzenie, może tak będzie lepiej
30 mar 21:18
mat: A po drugie zastanów się co mi dadzą te rozwiązania, zadanie liczę jedynie dla siebie by się
przygotować do matury.
30 mar 21:20
5-latek : Daruj sobie takie teksty kolego
30 mar 21:23
mat: Powinieneś to powiedzieć do siebie. To Ty mnie o coś posądziłeś mam prawo Ci odpowiedzieć co o
tym myślę
30 mar 21:26