matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Ania:
Oblicz wyrazy a2 , a8 , a23 ciagu arytmetycznego jesli a 1=8 i r =5
30 mar 19:35
ojojoj :
a
2
=a
1
+r analogicznie reszta
30 mar 19:36
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1705.html
30 mar 19:36
ojojoj :
a
8
=a
1
+7r
30 mar 19:36
ojojoj :
a
2
3
=a
1
+22r
30 mar 19:37