matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Ziza:
Ile wynosi liczba log5 0,32− 3log5 2 ?
30 mar 19:28
irena_1:
log
5
0,32−3log
5
2=log
5
0,32−log
5
2
3
=log
5
0,32−log
5
8=
0,32
1
=log
5
=log
5
0,04=log
5
=log
5
5
−2
=−2
8
25
30 mar 19:30
ojojoj :
−2
30 mar 19:31