matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór
Basia:
przekrój osiowy stozka jest trójkatem równobocznym o boka a. objetosc tego stozka wyraza sie jakim wzorem
30 mar 19:27
irena_1:
2r=a
a
r=
2
a
√
3
H=
2
1
a
a
√
3
1
a
2
a
√
3
√
3
a
3
V=
π*(
)
2
*
=
π*
*
=
π
3
2
2
3
4
2
24
30 mar 19:32