Trygonometria
Domcia: | | 1 | |
tg15* + |
| da ktoś pomysł jak to rozwiązać?  |
| | tg15* | |
30 mar 19:11
Eta:
...=4
30 mar 19:52
zef: 1/tg=?
30 mar 19:52
olekturbo: tg(60−45) + ctg(60−45)
30 mar 19:53
PW: olekturbo, nie cuduj.
i dodać dwa ułamki.
30 mar 19:57
Eta:
| | 1 | | 2 | |
tgα+ |
| = ..= |
| |
| | tgα | | sin(2α) | |
| | 1 | | 2 | |
tg15o+ |
| = |
| = 4 |
| | tg15o | | sin30o | |
30 mar 20:01
Domcia: mam coś takiego 1 sin15*cos15* i jak dalej?
30 mar 20:23
Eta:
2sin15
o*cos15
o= sin30
o
| | 1 | |
to sin15o*cos15o= 0,5 sin30o = |
| |
| | 4 | |
30 mar 20:26
Domcia: Eta jak na górze ci wyszło 2?
30 mar 20:26
Domcia: aaaa oki dzięki
30 mar 20:26
Eta:
30 mar 20:27