obliczanie granicy ciągu
cotegranice: | | 3n+1 | |
Proszę o rozwiązanie "krok po kroku" granicy limn→∞ ( |
| )n+2 :< |
| | 3n | |
30 mar 18:54
cotegranice: Ktoś? Coś? :c
30 mar 20:58
Benny: | | 3n+1 | | 1 | |
( |
| )n+2=(1+ |
| )(3n/3n)*(n+2) |
| | 3n | | 3n | |
30 mar 21:02
Eta:
q= e1/3
30 mar 21:02
Janek191:
an = { 1 + 13 n}2*[( 1 + 13 n)3n] 13
więc
lim an = 1* e13 = 3√e
n→∞
30 mar 21:10
Eta:
30 mar 21:11
5-latek : Może jestem dzisiaj zgryźliwy
Ktoś ? coś?
Już pan ma odpowiedzi Panie profesorze cotegranice
30 mar 21:15
Janek191:
Krok po kroku
30 mar 21:15