matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ffff
Jaro138:
Jesli a+
1
a
=6, to a
2
+
1
a
2
jest rowne A 36 B 34 C 12 D 30 I jak to policzyc?
1 sty 19:45
tim:
a + 1/a = 6 a
2
+ 1 = 6a a
2
− 6a + 1 = 0 a = 3 − 2·√2 ∨ a = 2·√2 + 3 Ale zawsze wychodzi drugie rówanie 34
1 sty 19:50