matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ggg
Jaro138:
Rozwiaz rownanie: x
3
−3x
2
−4x+12=0
1 sty 19:38
tim:
x
2
(x−3)−4(x−3) = 0 (x
2
− 4)(x−3) = 0 (x−2)(x+2)(x−3)=0 x=2 x=−2 x=3
1 sty 19:50