Zadanie
Róża: Dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an=−2n−7. Różnica tego ciągu jest równa:
A. −2 B. 2 C. 7 D. −7
30 mar 16:38
Janek191:
r = an+1 − an = ...
30 mar 16:39
Róża:
30 mar 16:44
jadziaa33: policz an+1 a nastepnie odejmij od tego an i wynik wyjdzie
30 mar 18:30
jadziaa33: an+1= −2(n+1)−7=−2n −2 −7=−2n −9
an=−2n −7
an+1− an= −2n −9 −(−2n −7)=−2n −9 +2n +7 = −9+7= −2
30 mar 18:32
Mila:
Jeżeli test wyboru, to można tak:
a1=−2−7=−9
a2=−2*2−7=−4−7=−11
a2−a1=−11−(−9)=−11+9=−2
30 mar 18:39
kasia: Mila chodzi mi o takie zadanie...
Oblicz odsetki od kwoty 5000 zl placonej do banku na 11 miesiecy z oprocentowaniem 2,1%
pomozesz?
30 mar 19:12
Eta:
Ciąg arytmetyczny to funkcja liniowa określona na zbiorze liczb naturalnych N+
y=an+b a=r −−− różnica tego ciągu
an= 5n−3 , r= 5
an= −2n+1 , r= −2
an= 4 , r=0
itd......
30 mar 20:24