Zadanie
Róża: Rozwiąż:
a) równanie (x − 3)2= (2x−1)(x−3)
b) nierówność 6x2−x−12> 0
30 mar 16:26
30 mar 16:29
Róża: prosze o rozwiazanie
30 mar 16:32
Jack: a)
(x−3)2
wzor skroconego mnozenia...
(2x−1)(x−3) wymnazasz
potem wszystko na lewo
powinno Ci wyjsc rownanie kwadratowe −x2+x+6 = 0
lizysz delte (Δ = b2−4ac) x1=... x2=...
a z tego wychodzi
x= −2
x =3
30 mar 16:40
PrzyszlyMakler: @Jack. Nie rozwiązuj tej Róży. To troll co chce tylko rozwiązania. Spójrz na jej posty. W
dodatku do takich skrajnych banałów.
30 mar 16:41
Róża: mogeprosic o podnie całego rozwiazania
30 mar 16:42
bezendu:
Nie możesz, chcesz tylko gotowca przepisać do zeszytu, a nie się nauczyć.
30 mar 17:08