| ||||||||
3−2 sin2 α, jeśli kąt α jest ostry, a cos α= | ||||||||
| 3 | ||
cos α = | ? ![]() | |
| 5 |
| 3 | ||
sin2α= 1−( | )2 | |
| 5 |
| 9 | ||
sin2α= 1− | ||
| 25 |
Pewnie nie wiedziała jak zapisac ułamek i tak zapisala
Poza tym nie wiem czy w ogole zna symbol Newtona bo bardzo prostych zadań z nie potrafi
obliczyć
Ciekawe nawet czy to zadanie dokończy .
| ||||||||
Natomiast | =0 gdy k>n | |||||||
T. Gerstenkorn T Srodka
Kombinatoryka i rachunek prawdopodobieństwa Wydawnictwo PWN (ja mam 1983r
strona 18
Pierwsze wydanie 1972r