#workout
PrzyszlyMakler: Dwa samochody wyruszają z dwóch naprzeciwko siebie leżących miast o 12:30. Samochód A jechał z
prędkością 50km/h, a B 80km/h. Miasta są oddalone w odległości 65 km od siebie. Oblicz jaką
drogę przebyły poszczególne samochody gdy się spotkały i o której godzinie to nastąpiło.
Wstyd się przyznać, ale nienawidzę tego typu zadań i to jedyne zadanie, którego się boję z
podstawy.
Oznaczyłem sobie, że S1 + S2 =65, wiem, że S1 = 65 − S2
Ale wciąż mam za dużo niewiadomych i w pewnym momencie w obliczeniach wychodzi mi, że musze
odjąć prędkośc od odległości. Pomoże ktoś i da wskazówkę do takich zadań?
30 mar 15:56
ZKS:
Zauważ, że pokonają swoje trasy w tym samym czasie.
30 mar 16:06
PrzyszlyMakler: Naprawdę podjąłem wiele prób zrobienia tego zadania... nic mi to nie mówi ZKS
30 mar 16:30
PrzyszlyMakler: #coś więcej?
30 mar 16:45
abc:
t1=t2
30 mar 16:46
PrzyszlyMakler: 
Ale tricki
30 mar 16:47
abc:
tricki są w cyrku
30 mar 16:48