matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ddd
Jaro138:
Oblicz wartosc wyrazenia sin
3
α+cos
3
α wiedzac ze a jest miara kąta ostrego i sinα=
3
5
1 sty 19:24
max:
Można z jedynki tryg; cosα=
√
1 −sin
2
α
=
√
1 −
9
25
= p{
16
25
=
4
5
to (
3
5
)
3
+ (
4
5
)
3
=.........
1 sty 19:31