wielomiany
5-latek : Znajdz zbior wartości funkcji f i fof jeśli f(x)= x2+4x+3
Wskazowka wystarczy narysować wykres funkcji f
Zbior wartości funkcji f to
q=c−ap2= 3−1*(−2)2=−1
Zwf=<−1,∞)
Patrzac na to zlozenie to wyjdzie funkcja stopnia czwartego
I o to chodzi z e te wykresy sa podone ?
29 mar 22:32
kochanus_niepospolitus:
nie musisz patrzeć na funkcję 4 stopnia
sprawdź jakie wartości przyjmuje funkcja f(x) dla x∊<1;+
∞)

to właśnie będzie zbiór wartości fof
29 mar 22:38
5-latek : Dziekuje

Teraz mogę już isc spac bo jutro rano do pracy
Dobranoc
29 mar 22:41
kochanus_niepospolitus:
Dobranoc
29 mar 22:41