matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a rowna sie?
Jaro138:
Prosta o rownaniu y=ax+2 przechodzi przez punkt P=(1,2). Wobec tego a rowna sie A. −1 B. 2 C3/2 D.0
1 sty 18:40
ola:
D
1 sty 18:47
tim:
y = ax + 2 2 = 1a + 2 1a = 0 a = 0
1 sty 18:48