prosze
piotrus: Zbiór wartości funkcji f(x)=x
2+2x+1 .prosze mi obliczyc taki przedzial
29 mar 18:44
Jack: prosze mi podziekowac.
x2+2x+1 = (x+1)2
zw <0;∞)
29 mar 18:46
Krzysiek :

x
2+2x+1= (x+1)
2
czyli funkcja jest pelnym kwadratem wiec .....
29 mar 18:47
piotrus: panie Jacku ale jak pan to zrobil prosze mi napisac . dziekuje panu
29 mar 18:47
Krzysiek : Piotrus to tylko wzory skroconego mnożenia
29 mar 18:48
piotrus: dziekuje panie krzysi ale to z funkcji kwadratowej ? bo nie wiem robie cos czego jeszce nie
umiem
29 mar 18:48
Jack: funkcja kwadratowa y = x2
ma zbior wartosci <0;∞)
funkcja (x− 4)2, (x−3)2
(x+3)2
(x− cokolwiek)2 ma taki sam zbior bo liczba w srodku przesuwa wykres tylko w prawo lub w lewo
a zbior pozostaje taki sam
29 mar 18:49
piotrus: aha... to ja sobie podstawie za jakis wzor
29 mar 18:49
piotrus: aha dziekuje wam serdecznie
29 mar 18:49