matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niech A=sin 50 stopni , B=cos 50 stopni. Wynika stąd że :
Kamil:
Niech A=sin 50 stopni , B=cos 50 stopni. Wynika stąd że : A. A≥B i A
2
+B
2
≥1 B.A≤B i A
2
+B
2
=≤1 C.A=B D.Żadne z wyżej wymienionych
29 mar 17:39
Janek191:
Odp. A
29 mar 17:46