matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Horen:
Rozwiąż równanie x
3
−
3
√
2x
2
−x +
3
√
2
=0
29 mar 17:01
Benny:
x
2
(x−
3
√
2
)−(x−
3
√
2
)=0 (x
2
−1)(x−
3
√
2
)=0 x=1 lub x=−1 lub x=
3
√
2
29 mar 17:03
Janek191:
x
3
−
3
√
2
3
√
x
2
− x +
3
√
2
= 0 x = 1
29 mar 17:03