Naszkicuj wzór funkcji.
funkcja: f(x)= √x2−25
29 mar 15:55
Janek191:
Wzór funkcji sam naszkicowałeś

Może wykres funkcji ?
29 mar 15:56
funkcja: Możliwe xd
29 mar 15:58
Jack:
29 mar 16:00
funkcja: A możecie mi wytłumaczyć jak to się liczy?
Jakie liczby podstawialiście pod x?
29 mar 16:01
Jack: Proponuje najpierw dziedzine ustalic...
czyli dla jakiego iksa wgl mozna ten wykres narysowac?
29 mar 16:02
Jack: podpowiedz co do dziedziny...
jaka musi byc liczba pod pierwiastkiem?
ile wynosi √4 ?
albo √−1 ?
albo √0
29 mar 16:05
funkcja: Dodatnia musi być, tak?
29 mar 16:11
funkcja: I większa od 5?
29 mar 16:12
Jack: √0 = 0
liczba pod pierwiastkiem moze byc zerem, czyli ≥ 0.
czemu wieksze od 5?
29 mar 16:19
funkcja: No bo jak dam np x=2 to wynik będzie √4−25 a to mi da √−21
29 mar 16:29
Janek191:
x2 − 25 ≥ 0 − rozwiąż i masz dziedzinę
29 mar 16:43