matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
najmniejsza wartosc
Jaro138:
Funkcja f(x)= 2x
2
+ax−5 przyjmuje najmniejsza wartosc dla x=2, jesli a rowna sie: A. −1 B. −8 C.2 D.0
1 sty 18:26
max:
jezzeli f(x) = ax
2
+bx +c
−b
x
w
=
= 2
2a
−a
x
w
=
=2
4
to: −a = 8 => a = −8 dop: B)
1 sty 18:37