Nierówności
Kinga: 33 ⅓ % liczby n jest równa wartości wyrażenia 1/2−1 + 2−2 − 1/16 12 .Liczba jest
rówa
A. 6 B. 2 C. 3 D.−30 {
29 mar 15:21
kochanus_niepospolitus:
takie zadania są na MATURZE

<szczena>
29 mar 15:21
Kinga: nawet na podstawie
29 mar 15:22
kochanus_niepospolitus:
Kinga ... to nie była szczena, że taki wysoki poziom ... tylko że taki niski
29 mar 15:31
Kinga : nie no ok,tylko jak ja obliczam,to wychodzi mi inna odpowiedź od tych podanych,więc może w
rachunkach się pomyliłam
29 mar 15:33
kochanus_niepospolitus:
to pokaż jak obliczasz ... sprawdzimy
29 mar 15:34
Kinga : 100%/3*100% *m = 1/2−1 + 2−2 − 1/16 12
100%/3*100% *m= 2+1/2−1/4
100%/3*100% *m=9/4
29 mar 15:38
Kinga : w pierwszej linijce 100%/3*100% *m = 1/2−1 + 2−2 − 1/161/2
29 mar 15:38
kochanus_niepospolitus:
Pytanie:
2
−2 =
29 mar 15:46
Kinga : aj dobra,mówiłam,że gdzieś się machnęłam
29 mar 15:49
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )−1 + 2−2 − ( |
| )0,5 = 2 + |
| − |
| = 2 |
| | 2 | | 16 | | 4 | | 4 | |
więc
n = 6
====
29 mar 16:16