matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
help:
witam mam problem z tym zadaniem
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=3 +sin
4
x − cos
4
x , xε R
29 mar 13:32
kochanus_niepospolitus:
sin
4
x − cos
4
x = (sin
2
x +cos
2
x)(sin
2
x−cos
2
x) = −cos(2x)
29 mar 13:33
help:
dziękuję
29 mar 13:37