Rozwiąż równanie:
Ewelina: (x3 + 1)(x3 − 8)(x2 − 9)(x2 + 25) = 0
29 mar 12:53
kochanus_niepospolitus:
no i w czym problem
29 mar 12:56
piotr1973: x=−3 ∨ x=−1 ∨ x=2 ∨ x=3
29 mar 12:56
Ewelina: Problem w tym, że nie wiem, czy każdy powinnam przyrównać w tym działaniu do 0
29 mar 12:59
kochanus_niepospolitus:
oczywiście że każdy powinnaś 'przyrównać do 0'
29 mar 13:31
Ewelina: Dziękuję za pomoc, chociaż ta ironia była niepotrzebna
29 mar 13:40
kochanus_niepospolitus:
ironii akurat tutaj nie ma ... no chyba że w nicku
29 mar 13:51