IZI
izzyazyl: wyznacz wartosci m dla ktorych jest liniowa i dla ktorych jest homograficzna a dla ktorych
liniowa. a)f(x)=3x−1/mx−2 b)f(x)=4x+m/2x−1 c)f(x)=mx−4/3x+2
29 mar 12:42
kochanus_niepospolitus:
zacznijmy od nauki prawidłowego zapisywania ułamków
29 mar 12:44
izzyazyl: | | 3x−1 | | 4x+m | | mx−4 | |
a)f(x)= |
| b)f(x)= |
| c)f(x)= |
| |
| | mx−2 | | 2x−1 | | 3x+2 | |
Prosze
29 mar 13:00
izzyazyl: bump!
29 mar 13:08
Jerzy:
a)
dla: m = 0 − liniowa
dla: 3*(−2) − (−1)*m ≠ 0 − homograficzna
29 mar 13:13
izzyazyl: sraka ! dla 6 tez jest liniowa zle zrobiles jak dojsc do przedzialu m kiedy jest liniowa
29 mar 15:22