matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Lola:
W(2)
Liczby −2,3 i 5 są pierwiastkami wielomianu W(x) trzeciego stopnia. Oblicz
.
W(8)
29 mar 00:50
jusia:
W(x)=a(x+2)(x−3)(x−5)
W(2)
a*4*(−1)*(−3)
=
= .........
W(8)
a*10*5*3
29 mar 01:13
Lola:
Dzięki
29 mar 10:06